در مقاله ی قبلی به معرفی ۳ استارتاپ موفق روستایی، در کشور هند پرداختیم. در ادامه ی این مقاله به معرفی دو شرکت موفق دیگر میپردازیم و در نهایت به دنبال نتیجه گیری از این خواهیم بود.
۴. Uravu Labs
شرکت Uravu Labs با ساخت چندین محصول برای تامین آب آشامیدنی از هوای اتمسفر که بوسیله انرژی های تجدید پذیر تغذیه میشوند به دنبال بهبود شرایط زندگی در روستاهای هندوستان میباشد.
یکی از محصولات شرکت که SWAG نام دارد، با استفاده از فرآیند فیزیکی چگالش، از هوا تولید آب آشامیدنی میکند.SWAG مجهز به فیلتر هوا میباشد که گرد و غبار موجود ذره های هوا را طی یک فرآیند سه مرحله ای از بین میبرد. این شرکت ادعا میکند که در طول هر روز قادر به تولید ۲۰۰ لیتر آب آشامیدنی میباشد.
۵. Chikitsak
شرکت Chikitsak یک شرکت سلامت-محور دیگر میباشد که هدف نهایی آن، رساندن مراقبت های پزشکی لازم به مردم محروم از این خدمات میباشد. این شرکت برای نیل به هدف خود مشغول استفاده از یک دستگاه تصویر برداری قابل حمل میباشد. این دستگاه به راحتی توسط پزشکان کم تجربه و غیر متخصص قابل استفاده میباشد و استفاده ی از آن به راحتی امکانپذیر است.
تمرکز اصلی Chikitsak بر روی بیماری های غیر مسری میباشد و به دنبال تامین خدمات تصویربرداری ارزان و راحت برای بیماران در مناطقی که دسترسی به آنان دشوار است میباشد. اطلاعاتی مانند قد، وزن، ضربان قلب، فشار خون، قند خون و تست های بینایی سنجی بدون دخالت انسانی ثبت میشوند تا جایی برای خطا از این نظر وجود نداشته باشد و این اطلاعات بر روی یک فضای ابری ذخیره شده و قابل دسترسی از هر نقطه ای میباشند.
شرکت Chikitsak کارکنان خود را در طول سه روز آموزش میدهد و پس از این سه روز کارکنان به مهارت لازم برای اعزام به مناطق مختلف و ثبت داده های پزشکی را پیدا میکنند.
شرکت های معرفی شده همگی در کشور هند مشغول به کار هستند، نمونه های ذکر شده استارتاپ های موفقی هستند که هرکدام میتوانند منبع الهام خوبی برای پیاده سازی در کشور عزیزمان ایران باشند.
همانطور که مشاهده کردید محرومیت از امکانات مناسب پزشکی یکی از اصلی ترین دغدغه های روستاییان میباشد که شرکت های مختلف برای حل این مشکل پا به عرصه گذاشته اند.
مطمئنا اولین قدم برای توانمند سازی روستا ها و حرکت به سمت روستا های هوشمند نیاز سنجی درست و درک پتانسیل های موجود در هر روستا با توجه به اقلیم، فرهنگ و ظرفیت نیروی انسانی آن میباشد.
به طور مثال روستایی که با توجه به سابقه ی تاریخی و فرهنگی خود، تولید صنایع دستی در آن زیاد میباشد، نیازمند یک عرصه برای ارائه ی مستقیم محصولات خود به علاقمندان میباشد و یا روستایی که تولید مواد کشاورزی یا دامی بالایی دارد، نیازمند ارتباط با توزیع کنندگان مختلف برای فروش محصولات خود به بهترین قیمت ممکن است.