دو مشکلی که تقریبا تمامی کسب و کار های روستایی با آن ها دست و پنجه نرم میکنند را میتوان
- تولید همگام با آخرین ترند های روز
- نگه داشتن میزان فروش خود در فصل هایی که گردشگران به روستا ها سفر نمیکنند
دانست. هرچند که مشکل اصلی کسب و کار های روستایی را میتوان کمبود امکانات، از جمله امکانات تکنولوژی و اینترنت دانست.
در بسیاری از مناطق روستایی کشورمان اینترنت یا در دسترس نیست یا اگر هست، به طرز غیرمعقولی گران است. این پدیده باعث میشود تا آگاهی نسبت به محصولات روستایی کاهش یابد و در نتیجه فروش این محصولات با سختی های بسیار و واسطه های فراوان انجام شود. اما به لطف توسعه هایی که در زمینه های مختلف تکنولوژی هر روزه انجام میشود میتوان ۴ نکته زیر را برای توسعه ی کسب و کار های روستایی مدنظر قرار داد.
۱) فعالیت آنلاین
در دنیای دیجیتال امروز تقریبا فعالیت آنلاین یک ضرورت برای بقای هر کسب و کاری میباشد. به خصوص کسب و کار های روستایی که به طور سنتی از مخاطبین کمتری به صورت فیزیکی برخوردار هستند. حضور فعال در اینترنت میتواند انقلابی در میزان فروش کسب و کار های روستایی ایجاد کند و کسب و کار هایی که بعضا در برخی از روستا ها به صورت فصلی، و با حضور گردشگران رونق میبابند را به منابع درآمدی ثابت قابل اتکا تبدیل کند. همانند فروشگاهی اینترنتی که به فروش صنایع دستی تولید شده توسط اهالی یک روستا میپردازد. طببیعی است که هر نوع فعالیت تجاری انجام شده بر روی فضای اینترنت نیاز به تبلیغات مناسب، جهت رسیدن به اهداف پیش بینی شده برای آن فعالیت دارد.
۲) تاکید بر ایجاد بستر موبایل محور
گوشی های هوشمند در سالیان گذشته به طور گسترده ای مورد استقبال همگان قرار گرفته اند و این موضوع باعث شده است که بیشتر فعالیت های اینترنتی نیز از طریق همین دستگاه ها انجام گیرد، هر نوع فعالیت آنلاینی که برای رشد کسب و کار خود انجام میدهید باید به طور قابل قبولی با محیط گوشی های همراه تطابق داشته باشد، به عبارت دیگر مثلا سایت شما باید در مرورگر های گوشی های همره به راحتی قابل استفاده باشد که در غیر این صورت به سرعت مخاطبین بالقوه خود را از دست خواهید داد.
۳) بازاریابی، قسمت جدانشدنی هر کسب و کار
همانطور که در قسمت های قبلی اشاره شد، هر نوع فعالیت بر بستر اینترنت بدون داشتن یک برنامه ی بازاریابی مناسب، منجر به نتیجه ی دلخواه شما نخواهد شد. از آنجایی که بیشتر کسب و کار های روستایی نیز، منابع مالی مورد نیاز برای استخدام یک بازاریاب تمام وقت را ندارند، باید رو به خودکار سازی فرآیند بازاریابی خود بیاورند. سرمایه گذاری بر روی یک سیستم بازاریابی خودکار مانند استخدام یک بازاریاب تمام وقت حرفه ای میباشد. سیستم های بازاریابی خودکار بسیار زیادی موجود میباشند که شما میتوانید بر حسب نیاز خود از آنها استفاده کنید. به طور مثال میتوانید از سیستم ایمیل مارکتینگ استفاده کنید که به این صورت است که هر کاربری که وارد سایت شما میشود، با وارد کردن ایمیل خود به شما یک راه ارتباطی میدهد، سیستم خودکار ایمیل مارکتینگ بدون نیاز به انجام کاری توسط شما، به طور خودکار پیشنهادات فروش، تخفیفات ویژه و مسائلی از این دست را میتواند به کاربرانی که ایمیل خود را وارد سایت شما کرده اند، ارسال کند. شما میتوانید از اس ام اس مارکتینگ یا ابزار های دیگر بازاریابی خودکار نیز بر حسب نظر خودتان استفاده کنید.
۴) روش های پرداخت آسان
در دنیای امروز، پرداخت آنلاین یک شیوه ی بسیار متداول و آسان برای انجام تراکنش های مالی میباشد. شما در صورتی که به استفاده از این نوع پرداخت روی بیاورید، میتوانید مشتریان احتمالی خود را تبدیل به مشتریان واقعی بکنید چراکه روش پرداخت هزینه ی استفاده از خدمات خود را به راحتی فراهم کرده اید و دیگر مشتری از این بابت دچار مشکلی نخواهد شد.