کشاورزی دیجیتال چیست؟
اگر با دید درست به کشاورزی دیجیتال نگاه شود، پتانسیل یک انقلاب در ایجاد ارزش و منافع برای کشاورزان و کل جامعه با توجه به نیاز جهان به راه های جدید و سریع برای تولید غذا خواهد بود. کشاورزی دیجیتال در اصل به معنای استفاده از تکنولوژی های فناورانه مانند علم داده ها، استفاده از سنسور در زمین که از فضا کنترل میشوند، راه های برقراری ارتباط دیجیتال و اتوماسیون سازی زمین کشاورزی، با استفاده از این ابزارآلات، تعداد بیشتری از کشاورزان به این داده ها دسترسی خواهند داشت و میتوانند بر اساس آنها تصمیم های بهینه تری را اتخاذ کنند، که منجر به کاهش اسراف و افزایش ثروت خواهد شد.
برای محصولات غذایی به طور مثال، استفاده بهینه از این اطلاعات منجر به دسترسی به یک برنامه بهینه کوددهی برای زمین های مجزا میباشد که به کشاورزان کمک میکند تا به فراخور خصوصیات زمین خاص خودشان، یک برنامه خاص برای زمین خود انتخاب کنند تا بتوانند به بهترین نتیجه ممکن بر اساس خصوصیات یگانه زمین خود برسند.
اهمیت کشاورزی دیجیتال
اگر بخواهیم مشکل امروز را به طور خلاصه شرح دهیم، ما باید غذای بیشتر، با استفاده از منابع کمتر و با تاثیر منفی کمتر بر روی محیط زیست ایجاد کنیم. اولین قدم بزرگ در رشد تولیدات کشاورزی بیش از ۱۰۰ سال پیش با توسعه کود های نیتراته رخ داد.
همگام با پیشرفت بشریت، چالش های کشاورزی مانند غذای باکیفیت بالاتر، تغییرات آب و هوایی، منابع آبی، آلودگی های مختلف و… هم گسترش یافته اند. در حال حاضر نه برای پیشرفت، بلکه برای حفظ روش تامین غذای خود، نیاز به یک پیشرفت مهم دیگر در زمینه کشاورزی داریم. بسیاری معتقدند که کشاورزی دیجیتال جواب چالش های امروز ما میباشد.
آینده کشاورزی
آینده ی بشریت به حفظ توانایی ما برای کشاورزی و تامین نیاز هایمان بستگی دارد، کشاورزی در آینده را میتوان از سه منظر اساسی بررسی کرد:
- سطح بهینگی: صنعت کشاورزی، امروز و در آینده، باید بتواند با استفاده از منابع فعلی، به نیاز غذایی جمعیت در حال افزایش کره زمین به طور تجدیدپذیر پاسخ بدهد و این مهم بدست نخواهد آمد مگر با تجهیز میلیون ها کشاورز مختلف با قابلیت استفاده از تصمیمات بهینه
- پیوستگی: در آینده به طور قطع پیوستگی بیشتری بین مزارع مختلف وجود خواهد داست. دستگاه های تمام اتوماتیک به صورت خودکار به جمع آوری اطلاعات خواهند پرداخت که این امر نیز به احتمال زیاد با استفاده از تکنولوژی اینترنت اشیا امکان پذیر خواهد بود.
- دینامیک صنعت: با ورود تکنولوژِی به صنعت سنتی کشاورزی، نرخ تغییرات به سرعت بالا خواهد بود و این تغییرات نیز به شدت پایدار خواهند بود.